Kávové kvietočky

Potrebujeme: 50 g mletých orechov, 180 g horkej čokolády, 150 g bielej čokolády, 100 ml smotany na šľahanie,  2 PL kokosového oleja, 1/2 ČL mletej kávy.

Postup: Smotanu privedieme do varu, prisypeme mleté orechy a varíme asi 3-4 minúty, do zhustnutia. Odstavíme, primiešame kokosový olej.

Vo vodnom kúpeli rozpustíme horkú aj bielu čokoládu (zvlášť). Smotanovo-orechovú zmes rozdelíme na polovicu, jednu pridáme do horkej čokolády, druhú do bielej. Do horkej čokoládovej zmesi ešte primiešame mletú kávu.

Menšiu formu s vyššími stenami vystelieme potravinárskou fóliou. Obidve zmesi vylejeme do formy tak, aby sme utvorili vrstvy.

Necháme v chlade pár hodín, kým hmota nestuhne. Potom plát z formy vyberieme, odstránime fóliu a vykrajujeme kvietky (alebo iné tvary). Kvietky ozdobíme podľa vlastného vkusu.

20150201_103833 20150201_103919

 

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s